sempena hari raya
Resipi azzam 3 ( Ufor
bonda ) [ LAUk pauk ]
Ramuan :-
1.3 kg ayam dipotong kepada ( 16
ketul )
2 biji bawang besar ( dihiris bulat
)
1 sudu besar jintan putih
1 sudu besar cuka
400 ml santan
200 ml air
Bahan Untuk Dikisar :-
15 tangkai cili kering ( direndam )
7 biji bawang merah kecil
3 ulas bawang putih
1 inci halia

Kaedah :-
1. Campurkan ayam dengan ramuan yang
dikisar, jintan putih, santan dan ½ cawan air.
2. Masak ayam pada api yang sederhana
sehingga kuahnya pekat. ( Ini akan mengambil masa sekurang-kurangnya 25 hingga
30 minit )
3.
Campurkan cuka,
bawang, garam dan gula secukup rasa. Gaul rata dan padamkan api.
[ Muka surat
3 / 21 ]
No comments:
Post a Comment